Benátská noc

28.07.2014 20:06

Benátská noc u rybníka ve Spolí se přes malé úvodní rozpaky nakonec vydařila. Z počátku to sice vypadalo, že žádní lidé nepřijdou, ale jakmile se po hladině rybníka rozezněly tóny muziky, začali se trousit a nakonec byla plná louka.
Po setmělé hladině rybníka přijelo i několik lodí s rozsvícenými lampióny. Pivo teklo proudem, ostatně bylo výborné a klobásy se nestačily opékat. Počasí nám přálo a dokonce i komáři si tentokrát dali pohov. O ozvučení se nám postaral Láďa Šírek a až na několik pískacích chvilek bylo skvělé. Dlouho jsme takový zvuk neměli. Příště musíme začít dříve, abychom podchytili i cykloturisty, kteří z večera projížděli okolo. Mrkněte se do galerie, již jsou tam nahrané nějaké fotky a přibyde i pár videí.

Ještě si neodpustím pár vět o předcházejícím večeru. V pátek před Benátskou nocí jsme se zašli rozbrnkat do restaurace Septim v Suchém Vrbném. Nevím jestli to byl šťastný nápad. Hospoda dobrá, pivo taky, ale v jedenáct nás začali nemilosrdně kasírovat a to se mi zdá přeci jen trochu brzo, vzhledem k plné hospodě lidí. Ti lidi je přeci živí, ale možná tomu nerozumím. Tentokrát nám to moc nevadilo, nechtěli jsme tam být dlouho vzhledem k hraní další den, ale příště si asi rozmyslíme návštěvu. Hrozí pak přesun do nonstopu se všemi pozitivy i negativy. Pozitiva jsou jasná. Můžeme hrát a pít až do rána. Negativa hrozí hlavně u Petra, který pak někdy zapomíná slova a co horšího, zapomíná i své přítelkyně v hospodě a opuštěné děvy jsou pak nuceny nocovat u kamarádů :-)

A ještě se musím omluvit Šafíkovi za poznámku o bláznivých kouscích v jednom z předešlých příspěvků. Po několika posledních hraní jsem ho zařadil do škatulky k nejlepším basákům, jací s námi kdy hráli. Ne-li vůbec nejlepší.
A ty "bláznivé kousky" (myšleno v dobrém) k němu prostě patří. Tak se Šafi nezlob a ať nám to šlape :-)